Termékkategóriák

ÁSZF

Jelen általános szerződési feltételek dokumentum nyomtatóbarát változatának letöltéséhez, és megtekintéséhez kattintson ide.


Az adatbiztonság kiemelten fontos számunkra, a ránk bízott személyes adatokat a 2018.05.25-én életbe lépő új adatvédelmi szabályozásnak (GDPR) megfelelően teljes körültekintéssel kezeljük. Adatvédelmi szabályzatunkat itt olvashatja.


Általános Szerződési és Felhasználási feltételek


Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket, mivel az abban leírtaktól kizárólag a vásárlás előtt megkötött, írásos szállítási szerződés esetén tudunk eltérni.

A webáruház működésével, megrendelési és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk!


Általános szerződési feltételeink főbb pontjai:


1. Üzemeltető adatai
2. Általános Szerződési Feltételek alkalmazásának célja, alkalmazási területe, ismertetése, módosítása
3. Megvásárolható termékek, szolgáltatások körének bemutatása
4. A kínált termékek kategória besorolása
5. Regisztráció
6. Árak, kedvezmények
7. Rendelési információk
8. Rendelések feldolgozása
9. Rendelés lépéseinek bemutatása
10. Szállítás, a megrendelt termék / házhoz szállítási díj fizetésének ismertetése
11. Fizetési feltételek
12. Szavatosság, garancia
13. Az elállási jog ismertetése
14. Elállási jog gyakorlásának menetéről szóló tájékoztató
15. Adatkezelési információk
16. Minőség tanúsítása, mennyiségi és minőségi kifogások intézése, szerződésszegések1. Üzemeltető adatai

Cégnév:MERCANTA Hungária Kereskedelmi Kft
Székhely:9071 Gönyű, Dózsa György u. 6.
Adószám:10596168-2-08
Cégjegyzék szám:08-09-002104
Kibocsájtó cégbíróság:Győr-Moson-Sopron Megyei Cégbíróság
Elektronikus elérhetőség:info@mercanta.hu, webshop@mercanta.hu
Telefonos elérhetőség:+36 96 318 582
Tájékoztatjuk, hogy az Általános Szerződési Feltételeink, a webáruházban az elektronikus szerződést rögzítő maradandó elektronikus eszköz (szoftver) nyelve, illetve a szerződés megkötésének hivatalos nyelve a magyar, a kapcsolattartás során használt nyelv lehet magyar, német és angol.
A www.mercanta.hu domain név alatt üzemelő webáruház rendszert az Mercanta Hungária Kereskedelmi Kft üzemelteti.


2. Általános Szerződési Feltételek alkalmazásának célja, alkalmazási területe, ismertetése, módosítása

A jelen Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) a Mercanta Hungária Kereskedelmi Kft (továbbiakban Mercanta) és az általa nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Megrendelő jogait és kötelezettségeit tartalmazza. Megrendelőnek minősül az a magánszemély vagy jogi személy, aki a Mercanta webáruházának szolgáltatásait igénybe veszi, azaz a Mercanta webáruházának internetes felületén regisztrálja magát és e felületen keresztül árut, szolgáltatást megrendel, vásárol.
A Mercanta az alábbiakban részletesen szabályozza a webáruház-szolgáltatással és annak igénybevételével kapcsolatos feltételeket, a szolgáltató és a megrendelő jogait, kötelezettségeit és egyéb, a webáruház-szolgáltatással összefüggő lényeges körülményeket.
Az itt nem szabályozott kérdéseket illetően a mindenkor hatályos magyar jogszabályok és hatósági előírások, valamint a Polgári Törvénykönyvben foglalt rendelkezések külön kikötés nélkül is irányadóak.

Az ÁSZF Megrendelő által történő elfogadása a webáruház-szolgáltatás igénybevételének előfeltétele. A feltételek elfogadásának minősül, ha a Megrendelő a Mercanta webáruháza által nyújtott szolgáltatásokat igénybe veszi, azaz regisztrálja magát. Akár új regisztrált felhasználóról, akár visszatérő felhasználóról van szó a megrendelés során felhívjuk a figyelmét az ÁSZF elolvasására, mert esetlegesen annak tartalma időközben módosulhatott. Jelen ÁSZF a webáruház indításának napjától (2012. június 10.) határozatlan ideig hatályos.
A Mercanta fenntartja a jogot, hogy az ÁSZF-t részben vagy egészben bármikor módosíthatja.

A webáruház szállítási és fizetési feltételei a webáruházban regisztrált megrendelők webáruházban leadott rendeléseire vonatkoznak. A Mercantához faxon, telefonon, e-mailben érkező rendeléseket nem tekintjük webáruházas rendelésnek, arra a normál értékesítés szabályai vonatkoznak.


3. Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

A Mercanta Hungária Kereskedelmi Kft mezőgazdasági gépalkatrészeket (kötőelemek, láncok, hidraulika, hajtástechnika) értékesít, a webáruházban megjelenített termékek on-line és offline (telefon, e-mail, fax) is megrendelhetőek. A termékek házhoz szállítással vagy a Mercanta székhelyén történő átvétellel rendelhetőek meg.


4. A kínált termékek az alábbiak szerint kategorizálhatóak:

Kötőelemek:
Rögzítőgyűrűk, támasztó és hézagoló tárcsák, RA biztosító tárcsák, szakítógyűrűk, rugós alátétek, fogazott gyűrűk, félhold gyűrűk, feszítőgyűrűk, hornyos anyák, lemezalátétek, tányérrugók
Fogók, adagolók, rögzítőgyűrű készletek
Láncok és tartozékok:
Mezőgazdasági és ipari láncok, súlytartó-, emelő-, hevederes és szállító láncok, szállítópálya elemek, Szemes láncok, csuklós láncok, lánckerekek és láncfeszítő elemek, menetes csapok, serlegek, stb.
Rédler, vonó- és kaparó láncok, akár egyedi igények szerint
Fogaskerekek, lánckerekek
Egyéb:
Tengelykapcsolók
Hajtóműmotorok, homlokkerekes-, lapos- és kúpfogaskerekes hajtóművek
Hidraulikus meghajtó és vezérlő rendszerek, hidraulikus munkahengerek
Kardántengely, kardánvilla, kardánkereszt stb.
Csavarok, menetes szárak, reteszek, henger-zárszeg
Tömlőbilincsek és csőbilincsek
Ékszíjak, csapágyak

5. Regisztráció

A mercanta.hu webáruházban vásárlásra, illetve kedvezmények igénybe vételére kizárólag regisztrált partnereink jogosultak. A regisztráció nélkül áraink sem láthatóak.
Regisztrálni az oldal fejlécében található Regisztráció feliratú szövegre kattintva lehetséges. A regisztráció objektív módon, emberi beavatkozás nélkül működik.
A regisztráció egy egyedi és érvényes e-mail cím megadásával kezdődik. A megadott e-mail címre megerősítő e-mailt küldünk, az aktiválást az ellenőrző e-mailben lévő linkre kattintva a felhasználó maga végzi el.
Az első belépésre az aktiválás, jelszómódosítás után van lehetőség.
Belépés után kérjük a személyes beállítások menüben adja meg a Megrendelő teljes nevét, a vállalat nevét és adószámát, ez alapján rendeljük a Megrendelőhöz a neki járó partnerkedvezményt. A kedvezményes árak érvényesítése érdekében ki kell lépni a webáruházból, majd újboli belépés szükséges!
A regisztrációhoz és rendeléshez szükséges adatok:
- a megrendelő egyedi és érvényes e-mail címe;
- a megrendelő teljes neve;
- a megrendelő élő és érvényes telefonszáma
- a megrendelő számlázási illetve szállítási címe, melyekre cégünk a számlát kiállítja illetve kiszállít
- ha a megrendelő Cég nevére kéri a számla kiállítását akkor a CÉG pontos neve;
- a Cég érvényes és pontos adószáma;
- a megrendelő által megadott jelszó

6. Árak, kedvezmények

Termékeink árai regisztráció és bejelentkezés után láthatóak. Megrendelőink korábbi / előző évi beszerzések alapján, valamint a fizetési határidőtől függően különféle kedvezményekre jogosultak.
A webáruházban a megrendelő igényének megfelelően a feltüntetett vételár magyar Forintban vagy EURO-ban jelenik meg.
ÁFA visszaigénylésre jogosult partnereink miatt Webáruházunkban a nettó árakat is feltüntetjük, de megfizetni minden esetben a bruttó (ÁFA-val növelt) árat kell.
A Webáruházban szereplő eladási árak egységárak, FCA Gönyű paritáson értendők, külön csomagolási költség nem kerül felszámításra, de a házhoz szállítás díját nem tartalmazzák.
Devizakülföldi Megrendelő esetén ÁFA nem kerül felszámításra, az árak nem foglalják magukban az esetleges további adókat, FCA Gönyű paritáson értendők.

A Megrendelő a webáruházban a pénznemválasztástól függően Forintban vagy EURO-ban adhatja le megrendelését. A Mercanta árait minden esetben írásban (faxon vagy email üzenetben) igazolja vissza.
Az EURO-ban történő rendelés visszaigazolás végén szereplő forint összesítő tájékoztató jellegű.
A megadott számlázási és szállítási adatokat minden esetben kérjük ellenőrizni a rendelés leadásakor, mert a számla kiállítása után, utólag a számlázási adatokban - számítógépes rendszerünk miatt - nem áll módunkban változtatni.
A webáruházban kínált termékek méret és más paramétereinek, adatainak, árainak stb. helyessége érdekében a legnagyobb gondossággal jártunk el, de ezekért felelősséget nem vállalunk. Nem vagyunk kötelezhetőek a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánljuk a helyes áron történő szállítást, vagy a megrendelő elállhat vásárlási szándékától.


7. Rendelési információk

Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény értelmében a megrendelés leadásakor a Megrendelő felé azonnal értesítést, megrendelés-másolatot küld a Mercanta webáruház szoftvere a rendelés felvételének tényéről. Ez az értesítés nem minősül a Mercanta és a Megrendelő között létrejött szerződésnek, csak jelzi a Megrendelőnek, hogy rendelési igényét rendszerünk regisztrálta és továbbította a Mercanta illetékes munkatársa felé.
Megrendelése akkor lép életbe, ha online megrendelését írásban visszaigazoljuk (max. 48 órán belül). Amennyiben ez a visszaigazolás nem érkezik meg 48 órán belül, úgy a Megrendelőnek a megrendelésből fakadó ajánlati kötöttsége megszűnik, vagyis a szerződés megkötésének elmaradása nem kérhető rajta számon.
Internetes áruházunkban kötött elektronikus szerződése az interneten - kattintással - ráutaló magatartással valósul meg. Tájékoztatjuk, hogy a Mercanta és a Megrendelő között létrejött elektronikus szerződés nem minősül írásban kötött szerződésnek, fokozott biztonsági elektronikus aláírással nincs ellátva, nem kerül iktatásra, és a későbbiekben papír alapon nem hozzáférhető, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza.
A Szerződés tárgyát a Megrendelő által megrendelt, a Mercanta által visszaigazolt, meghatározott paraméterek szerinti termékek leszállítása képezi.
Minimális rendelési összeg nettó 50 EUR vagy 10000 Forint, egyedi beszerzés esetén a minimális rendelési összeg nettó 250 EUR. Az ezen összeget el nem érő rendelések esetén a különbözet számlázásra kerül.

Felhívjuk figyelmét, hogy az esetleges elírásokért, téves adatokért semmilyen felelősséget nem vállalunk! A termékoldalakon található termék leírások csak tájékoztató jellegűek, nem minden esetben tartalmaznak az adott termékről minden információt, a képek helyenként illusztrációk a termékek a valóságban eltérően nézhetnek ki. Tájékoztatjuk továbbá, hogy a termék gyártói minden esetben fenntartják a termék és azok tulajdonságainak, szolgáltatásainak, funkcióinak előzetes bejelentés nélküli megváltoztatását.
A hivatalos termékleírásért kérjük, keresse kollégáinkat vagy látogasson el a termék gyártójának weboldalára.

A Megrendelőnek lehetősége van rendelése visszavonására a Kapcsolat menüpont alatt található elérhetőségeken keresztül, melyet a következő irányelvek alapján tud a Mercanta elfogadni, vagy visszautasítani:
  • Ha a rendelésben szereplő cikkeket a gyártónál vagy a Mercanta szállítójánál törölni tudjuk vagy más Megrendelő(k) felé történő értékesítésre lehetőség van, a felmondásnak semmiféle következménye nincs.
  • Egyedi megrendelésre készülő termékek esetén, ha a rendelés vagy szerződés felmondásának kézhezvételét követően azt a gyártónál vagy a Mercanta szállítójánál törölni már nem tudjuk és 3. Vevő felé történő értékesítésre sem látszik lehetőség, akkor a Vevő kötbérként a megrendelt áru értékének 50%-át köteles megfizetni a Mercanta részére az eredeti megrendelésben szereplő az áru fizetési feltételeivel megegyező módon és határidőre.
  • előre utalással történő fizetés esetén a rendelés visszavonását a Mercanta azzal a kitétellel fogadja el, hogy az átutalt pénzt a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II.5.) kormányrendelet szabályozásai alapján 30 napon belül téríti vissza a megrendelőnek, valamint a banki tranzakciók során keletkezett költségeket ebben az esetben a megrendelőre hárítja;


8. A megrendelések feldolgozása

A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik 8-15 óra között. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő napon kerül feldolgozásra.
Ügyfélszolgálatunk minden esetben írásban visszaigazolja, hogy mikor tudja teljesíteni a megrendelést.
Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor! A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén visszautalásra kerül az összeg küldőjének részére.
A Mercanta a teljesítési határidőt a megrendelés visszaigazolásakor tünteti fel. A teljesítés helye - eltérő megállapodás hiányában - a Mercanta székhelye.
Szállítási határidőre vonatkozó előírásainkat a Mercanta Általános Értékesítési, Szállítási és Fizetési Feltételeinek 11. pontja tartalmazza
.

9. Rendelés menete


A rendelés részletes leírása a Hogyan vásároljon? menüpont alatt található.
Főbb lépések:

1. Regisztráció* / Belépés a webáruházba
A vásárláshoz be kell jelentkezni az e-mail cím / jelszó mezők kitöltésével.
*Fontos, hogy ügyeljen az adatok pontosságára, hiszen a megadott adatok alapján kerül meghatározásra a partnerkedvezmény, illetve számlázásra, szállításra a termék. A regisztrációt egyszer kell végrehajtania, későbbi vásárlások alkalmával ezt a lépést már nem kell elvégeznie.


2. A megvásárolni kívánt terméket helyezze a kosárba
3. Ha a rendelést le szeretné adni, meg kell nyitni a kosár tartalmát, ami a jobb felső sarokban elhelyezkedő kosár ikonra kattintva történik.
4. A Megrendelés gombra kattintva tudja elküldeni megrendelését, előtte azonban szükséges megadni a számlázási, szállítási adatokat, választhat az árufizetés módjai között, illetve megjegyzést is küldhet a megrendelésével.
A számlázás a megrendelő választásának megfelelően forintban vagy Euróban történik. Belföldi Megrendelőink választhatnak Forint / Belföldi (HUF+ÁFA) és Deviza / Belföldi (EUR+ÁFA) számlatípus között. Deviza / EU Export számla típust csak külföldi Megrendelők kérhetik, ebben az esetben a számlát EURO-ban állítjuk ki és ÁFA nem kerül felszámításra.

Az áruátvétel történhet személyesen telephelyünkön, Megrendelő által küldött futárnak történő átadással, postai csomagfeladással vagy Mercanta által történő szállítással.

Fizetés módja postai utánvét, előre utalás, készpénz vagy átutalás lehet.
Készpénzes fizetés csak személyes átvétel esetén, átutalás előzetes szerződéskötés esetén választható.

Ha bármilyen kérdése, megjegyzése van a rendelt tételekkel vagy szállítással kapcsolatosan (pl. áruátvétel ideje) a Megjegyzés mezőbe írva tudja jelezni.

Az adatok leellenőrzése után, ha mindent rendben talál, a rendelést a „Rendelés” gombra kattintva lehet elküldeni. A rendelés elküldéséről egy felugró ablak tanúskodik, illetve a rendelés összesítő is megjelenik, ez később a Profil fülön a Korábbi megrendelések listából is megnyitható.

5. A megrendelés elküldését követően a Mercanta webáruház rendszere egy automatikus emailt küld a Megrendelő által megadott e-mail címre.
6. A megrendelést minden esetben írásban visszaigazoljuk, a visszaigazolásban szerepel a várható szállítási, csomagfeladási dátum. Raktárkészleten nem szereplő, egyedileg gyártott termékek esetén a szállítási határidőt visszaigazolásunkban közöljük! Amennyiben készlethiány, vagy egyéb ok miatt a szállítás a fenti határidőn túl teljesíthető, minden esetben telefonon egyeztetünk Megrendelőinkkel.

Rendeléskövetési szolgáltatás
A rendeléssel kapcsolatos kérdéseiről, valamint rendelésének státuszáról a Mercanta elérhetőségein keresztül érdeklődhet.

10. Szállítás, a megrendelt termék / házhoz szállítási díj fizetésének módja


A Webáruházban rendelt termékek átvételének módja:
- Személyes áruátvétel a Mercanta telephelyén
- Csomag átadás Megrendelő által küldött futárnak a Mercanta telephelyén
- Házhozszállítás csomagfeladással Mercanta által
- Házhozszállítás Mercanta által (Gönyű 30 km-es körzetén belül)

Személyes áruátvételre a Mercanta nyitvatartási idejében van lehetőség, Mercanta által történő házhozszállítás Gönyű 30 km-es körzetén belül kérhető.
Csomagfeladás történhet a Megrendelő kérésének megfelelően a Mercanta által vagy a Megrendelő által küldött futárnak történő telephelyi átadással.
Amennyiben az adott megrendelésben szereplő valamennyi termékek teljes mennyisége a Mercanta Kft-nél raktáron található, úgy ezen termékek tekintetében 13:00 óráig leadott és visszaigazolt megrendelés alapján (ha a Megrendelő eltérő szállítási határidőt nem adott meg) a Mercanta még a rendelés napján intézkedik a termékek szállíthatóságáról.
A teljesítés helye a Mercanta telephelye, ahonnan a Megrendelő saját költségén jogosult a terméket elszállítani a Mercanta által átadott szállítólevél vagy tételes számla ellenében.
A szállítás mindig a vevő költségére és kockázatára történik a Mercanta raktárából. Az árut csak a vevő kifejezett kívánságára és költségére biztosítjuk. A Mercanta - anélkül, hogy ezt szavatolná - lehetősége szerint a szállítás kedvező és gondos megszervezésére törekszik a vevő megbízásából. A csomagoló anyagok visszavételét nem vállaljuk. A feladásra készre jelentett árut kiszámlázzuk.

Megrendelői személyes áruátvételnél az árut átvevő személynek meghatalmazást kell hoznia arról, hogy a kinek a nevében vesz át árut, meghatalmazás hiánya esetén a Mercantánál maradó szállítólevél másodpéldányán aláírásával, személyigazolványa számával és céges bélyegzővel, rendszám felírásával igazolja az áru átvételét.

A Webáruházban szereplő termékeket FCA Gönyű paritáson kínáljuk, rendelés esetén külön csomagolási költség nem kerül felszámításra, de a házhoz szállítás díja a Megrendelőt terheli. Az árut csak a Megrendelő kifejezett kívánságára és költségére biztosítjuk.
Mercanta a megrendelt áruk kiszállítását a vevő költségére és kockázatára saját gépjárművel (házhozszállítás) illetve futárszolgálat igénybevételével (csomagfeladás) oldja meg, ez esetben a szállítási díj számlázásra kerül.
A Mercanta által történő szállítás, csomagfeladás választása esetén a rendelés visszaigazolásban közöljük a szállítási díj összegét. Tájékoztatónkat az aktuális fuvardíjakról itt érhető el!
A Mercanta belföldön a Magyar Posta csomagküldő szolgálatával bonyolítja a csomagok kiszállítását, a megrendelt tételeket kartondobozokba csomagoljuk, max. 30 kg/csomag, nagyobb egységsúlyú tételek szállítása raklapra csomagolva történik.
A postacsomagok kézbesítésére munkanapokon 8-17 óra közötti időszakban kerül sor, a futárszolgálat kétszeri kézbesítést kísérel meg, az át nem vett csomagok szállítási költségét, az újraküldés költségeit a Megrendelőre terheljük!
A számlát és a szállítólevelet a csomag tartalmazza. Kérjük a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

Külföldre történő csomagszállítás egyedi megállapodás kérdése, a rendelés visszaigazoláson feltüntetjük a Mercanta szállítási költségét.


11. Fizetési feltételek


Fizetés módja postai utánvét, előre utalás, készpénz vagy halasztott átutalás lehet.

Készpénzes fizetésre a Mercanta által történő kiszállítás, illetve telephelyünkön történő személyes áruátvétel esetén van lehetőség

Postai utánvét esetén a megrendelt terméket a csomag átvételekor, a futárnak kell fizetni, készpénzben. A fizetendő végösszeg a rendelés visszaigazoláson megtalálható.

Előre utalás választása esetén a megrendelés megérkezése után a visszaigazolással együtt küldünk egy számlamásolatot e-mailben, melyen szerepelnek az átutaláshoz szükséges adatok. Az utalás megérkezése után szállítjuk ill. postázzuk a megrendelt terméket.

Az áruátvételt követő halasztott átutalással történő fizetés csak előzetes szerződéskötés esetén választható. A fizetési határidő átutalásos teljesítés esetén a Megrendelővel történt megállapodás alapján 8-60 nap. A szállítói szerződés feltételeivel kapcsolatban keresse munkatársainkat!


Megrendelőink az alábbi kedvezményekre jogosultak fizetési mód szerint:
5%előre utalás
3%postai utánvétes fizetés
3%Készpénzzel a helyszínen
3%8 napon belüli átutalás
2%14 napon belüli átutalás
0%átutalás 30 nap
0%átutalás 60 nap


12. Szavatosság, garancia

Termékeinkre 12 hónap szavatosságot vállalunk. A termék rendeltetésszerű használata során a gyártásból vagy anyaghibából adódó meghibásodás esetén a vásárlástól számított 12 hónapon belül. Szavatossági igény esetén a Megrendelő kérheti a termék javítását, cseréjét vagy a vételár csökkentését. A nem rendeltetésszerű használatból eredő hibák esetén a szavatossági igény nem érvényesíthető. Minőségi kifogás esetén a Megrendelő lehetőség szerint azonnal vegye fel a kapcsolatot a Mercanta munkatársaival.

A termékek a Mercanta székhelyére történő eljuttatásának költsége a Megrendelőt terheli.
Kérjük, hogy visszaküldendő áruját az alábbi címre küldje:
Mercanta Hungária Kft 9071 Gönyű, Dózsa Gy. u. 6.

A garanciális cserére küldött árukat csak TISZTA (lemosott, megtisztított stb.) állapotban tudjuk átvenni!
Felhívjuk figyelmét, hogy az általunk értékesített alkatrészekre vonatkozó szavatosság feltétele a rendeltetésszerű használat, szakszerű beszerelés. Reklamáció során minden esetben szükség van a reklamált termék beépítésének körülményeit, a felhasználás paramétereit tartalmazó jegyzőkönyvre, leírásra, lehetőség szerint a hibát bemutató fotóra.
A gyári paraméterektől eltérő szerelés vagy felhasználás esetén a hiba nem rendeltetésszerű használatnak minősül!
Utánvétellel, portóval küldött csomagokat nem tudunk fogadni, azt minden esetben visszaküldjük a feladónak!
Kérjük csomagját "Kísérőlevél belföldi postacsomaghoz" nyomtatványon adja fel vagy személyesen hozza el székhelyünkre.

A Mercanta szavatossági és jótállási felelősségére irányadó szabályozások:
- 1959. évi IV. törvény a Polgári Törvénykönyvről (a szavatosságra és a jótállásra vonatkozó szabályok)
- 49/2003. (VII.30.) GKM rendelet a fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézéséről.

13. Elállás joga

A távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) kormányrendelet és az üzleten kívül fogyasztóval kötött szerződésekről szóló 213/2008. (VIII. 29.) Kormányrendelet szabályozása értelmében a Megrendelő a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket, kérheti a termék cseréjét.
Jelen tájékoztató hiányában jogosult a Megrendelő három hónap elteltéig gyakorolni az elállási jogát.
A Megrendelőnek az elállás szándékát 14 napon belül írásban kell jeleznie, a termék visszaküldése ezt követően is megtörténhet. A terméket eredeti, sértetlen állapotban, az eredeti számlával együtt kell visszaküldeni címünkre.
Portósan, utánvétellel vagy egyéb terheléssel feladott csomagokat a Mercanta a hatályos adójogszabályok miatt nem tud fogadni. (Számla nélküli kifizetés.) Kérjük csomagját "Kísérőlevél belföldi postacsomaghoz" nyomtatványon adja fel vagy személyesen hozza el székhelyünkre.
Az elállási jog gyakorlása esetén a termék visszajuttatásával kapcsolatban felmerült költségeket a Megrendelő viseli, más költség a Megrendelőt ezen felül nem terheli, a Mercanta azonban követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából adódó anyagi kárának megtérítését.
Nem illeti meg a Megrendelőt az elállási jog olyan termék vásárlása esetén, amely kifejezetten a Megrendelő által szabott igények alapján, a Megrendelő utasítására, egyedi kérésére állíttattunk elő (egyedi gyártás, felületkezelés stb.).
Amennyiben a visszaérkezett áru hiányos, nem eredeti állapotú, használt (megállapítható, hogy felszerelésre került gépre) vagy bármely módon megsérült, a termék visszavásárlását a Mercanta megtagadhatja (visszajuttatja a Megrendelőnek saját költségére). A Mercanta követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának a Megrendelő általi megtérítését.
A Mercanta a termék visszaérkezését, ellenőrzését követően (amennyiben az sértetlen állapotban érkezett vissza) az áru ellenértékét haladéktalanul, de legkésőbb 30 napon belül visszatéríti. A visszatérítés során ugyanazt a kifizetési módot alkalmazzuk, mint ami az eredeti ügylet során volt, kivéve, ha a Megrendelő más kifizetési módhoz kifejezetten beleegyezését adja; ezen visszatérítés során a Megrendelőt semmilyen díj nem terheli.
Személyes visszajuttatás esetén azonnal, postai úton vagy futárszolgálattal visszajuttatott termék ellenértékét a Megrendelő által írásban megadott bankszámlaszámra legkésőbb 30 napon belül visszatérítjük.
Az átvétel dátumát bizonyítja a postai csomagjegyzék, illetve a futárszolgálat szállítójegyzéke.

Csere esetén kérjük megjelölni, hogy a terméket milyen típusú és méretű termékre kívánja a Megrendelő cserélni!
A cserével kapcsolatosan felmerülő szállítási költségek a Megrendelőt terhelik.
A beérkezett áru ellenőrzése után (amennyiben az sértetlen állapotban érkezett vissza) a csereterméket postafordultával juttatjuk el a Megrendelő részére. Amennyiben a kért termék nincs raktáron, úgy értesítjük a várható beérkezésről!

A cserében kiküldött termék szállítási költségét kiszámlázzuk a Megrendelőnek!
Egyedi termékek cseréjére nincs lehetőség!


14. Tájékoztató az elállási jog gyakorlásáról

A Megrendelőnek 14 napon belül joga van indokolás nélkül elállni e szerződéstől. Az elállási időszak a termék kézhez vételétől számított 14 nap elteltével jár le.
Amennyiben elállási jogával élni szeretne, annak jelzését megadott elérhetőségeinken kérjük írásban (postán, faxon vagy e-mailben küldött levél útján).
Postai úton írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe, jelzését ez esetben feltétlenül ajánlott küldeményként adja fel, így tudja igazolni a postára adás dátumát.
Az elállási határidő betartása céljából elegendő, ha a Megrendelő ezen időtartam lejárta előtt elküldi az elállás jogának gyakorlására vonatkozó értesítést.
A megrendelt terméket személyesen, postai úton vagy futárszolgálat segítségével juttassa vissza a Mercanta címére. A termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a Megrendelőt terhelik, a portósan (utánvéttel) küldött csomagokat cégünknek nem áll módjában átvenni!

A Megrendelő köteles elállás esetén a vásárlástól számított 14 napon belül visszajuttatni a terméket a Mercanta részére. A Mercanta megtagadhatja a termék visszavételét, illetve visszatarthatja a termék és szállítási díjának visszatérítését ha a termék nem érkezett vissza hozzá 14 napig, vagy ha a Megrendelő nem szolgáltat részére bizonyítékot arról, hogy a csomag már úton van.

A nem rendeltetésszerű használatából eredő károk megtérítése a Megrendelőt terhelik!

A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően, videó kamerával rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések elkerülése végett van szükség. (például, hogy a visszaküldött termék sérült, vagy hiányos volt).

Ha a Megrendelő eláll a szerződéstől, a Mercanta a termék visszaérkezését követő harminc napon belül a Megrendelő által megadott bankszámla számra visszatéríti a termék vételárát, ideértve a szállítási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos szállítási módtól a Megrendelő döntése alapján történő eltérésből adódnak.)
Egyeztetés alapján postai úton történő visszajuttatás is lehetséges, a vételár visszafizetése személyes visszajuttatás esetén azonnal történik.


15. Adatkezelés

A Mercanta a Megrendelő azonosításához szükséges adatokat a jogszabályi előírások betartása mellett, kizárólag kereskedelmi kapcsolat céljából kezeli. A Megrendelő adatszolgáltatása a szerződéskötés érdekében a szerződési szabadság elve alapján önkéntes. A Megrendelő hozzájárul ahhoz, hogy a Mercanta szerződés létrehozása, a szerződés teljesítésének figyelemmel kísérése, az abból származó díjak számlázása valamint az azzal kapcsolatos követelések érvényesítése céljából a Megrendelő azonosításához szükséges és elégséges adatokat kezelje.
Az webáruház használata során a Mercanta a részére rendelkezésére bocsátott adatokat bizalmasan kezeli, és nem adja ki további fél számára, kivéve abban az esetben amennyiben az a Mercanta alvállalkozója. (pl: Futárszolgálat, a megrendelt termékek kézbesítéséhez). A webáruház böngészése során technikai információk kerülnek rögzítésre statisztikai célokból (IP cím, látogatás időtartama, stb). Ezen adatokat a Mercanta kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére. A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban. Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak.
A megrendelés során rögzített adatokat a Mercanta megrendelés teljesítéséhez használja fel. A webáruház oldalain leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés során megadott adatokkal rögzítésre, és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra.
A webáruház böngészése folyamán biztosított hírlevél feliratkozás során megadott adatokat a Mercanta bizalmasan kezeli, a Megrendelőnek elektronikus úton illetve egyéb írott formában híranyagot továbbít, de a Megrendelő bármikor jogosult ezen egyértelmű hozzájárulással ellentétes, a híranyag megküldésének részbeni vagy teljes megtiltása iránti nyilatkozatot tenni a Mercanta címére megküldve. A leiratkozás lehetősége minden kiküldött hírlevél alján biztosított, továbbá adatai törlését, módosítását bármikor kérheti írásban a webshop@mercanta.hu vagy az info@mercanta.hu e-mail címen.
A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (II.5.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény rendelkezései az irányadók.
A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja a Mercanta általános szerződési feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.

A Mercanta felelőssége nem terjed ki a Megrendelő hanyagsága által okozott visszaélésekre (pl.: jelszavának harmadik személy részére történő kiadása), azokért anyagi illetve erkölcsi felelősséget nem vállal. A Mercanta webáruház-rendszere által digitálisan rögzített és archivált adatok alapján ítéli meg a vitás helyzeteket, ezek vonatkozó részeit a Megrendelő kérésére rendelkezésére bocsájtja.

Általános felelősség korlátozás

A Mercanta webáruházának oldalait mindenki csak saját felelősségére látogathatja illetve annak szolgáltatásait saját felelősségre használhatja. A Mercanta webáruházának oldalain megjelenő esetleges téves vagy megtévesztő tartalomért, a megjelenő információk valódiságáért, pontatlanságáért, esetleges elírási, megjelenítési, a weboldalak és szolgáltatások használatából-, azok használatra képtelen állapotából-, meghibásodásából-, szüneteléséből- vagy megszűnéséből eredően a Megrendelőket ért bárminemű veszteségért, közvetlen vagy esetleges következményekkel járó kárért felelősséget nem vállal.
A Mercanta webáruházából történő vásárlás feltételezi a Megrendelő részéről az internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai adottságokra és a felmerülő hibákra.
A Mercanta semmilyen módon nem felelős az alább felsorolt körülményekért, tényekért, bármilyen okból is jelentkeznek, vagy következtek be:
  • az Interneten küldött és/vagy fogadott, nem a Megrendelőtől illetve az Mercanta web áruház rendszeréből származó bármilyen adat okozta problémákért;
  • az Internetes hálózat bármilyen működési hibájáért, ami megakadályozza a Mercanta web áruházának akadálytalan működését és a vásárlást, megrendelés vagy fizetés folyamatát;
  • bármilyen adatvesztésért;
  • bármely, a folyamatban alkalmazott szoftver nem megfelelő működésének következményeiért;
  • a szolgáltató hálózatban bármilyen programhiba, rendkívüli esemény vagy technikai hiba következményeiért.

A Mercanta bármikor, előzetes értesítés nélkül módosíthatja a jelen oldalakon található anyagokat vagy a bennük feltüntetett termékeket és árakat.
A Mercanta webáruháza más weboldalakra vonatkozóan is tartalmaz hivatkozásokat, linkeket. Más weboldalak tartalmáért felelősséget nem vállalunk.


16. Minőség tanúsítása, mennyiségi és minőségi kifogások intézése, szerződésszegések

A Mercanta az általa értékesített termékek minőségét tanúsítani tudja. A Megrendelő kifejezetten erre irányuló kérésére és költségére a termékek mellé műbizonylat beszerzését is vállaljuk. Műbizonylatra vonatkozó igényt előre kérjük jelezni, az utólagos beszerzés nem lehetséges. A Megrendelő saját cikkazonosító számait szerepeltetjük a szállítólevélen és számlán, amennyiben a Megrendelő ezt kéri és ezen adatokat időben és írásban megadta.
Forgalmazott termékeinkre garanciát gyártóink és beszállítóink termékfelelősség biztosítása alapján, az DIN EN ISO 9001:2008 előírásai és a kötelezően alkalmazandó jogszabályok rendelkezései szerint vállalunk.

A Megrendelőnek a csomag átvételekor legalább "szúrópróba-szerűen" szemrevételeznie kell az árut, majd az átvételt követő 3 munkanapon belül tételesen köteles ellenőrizni a szerződés tárgyát képező termékek mennyiségét és minőségét.
Az áru esetleges hiányosságait haladéktalanul, de legkésőbb a szállítás keltétől számított 8 napon belül írásban jelentenie kell a Mercantának. A mennyiségi és minőségi kifogások intézésének részletes szabályozását a Mercanta Általános Értékesítési, Szállítási és Fizetési Feltételeinek 12. pontja tartalmazza.
A szerződésszegésre, a Megrendelő és a Mercanta késedelmére vonatkozó előírásainkat a Mercanta Általános Értékesítési, Szállítási és Fizetési Feltételeinek 15. pontja tartalmazza.


Záró rendelkezések

Az ÁSZF feltételeket a Mercanta – a vonatkozó hatályos Magyar jogszabályi rendelkezésekkel összhangban - egyoldalúan jogosult megváltoztatni, módosítani és kiegészíteni. A módosított ÁSZF a Mercanta web áruházának internetes oldalain történő közzététel napján lép hatályba.
A Mercanta web áruházának internetes oldalait látogató Megrendelők kötelesek rendszeresen tájékozódni jelen ÁSZF módosításai tekintetében. Amennyiben a Megrendelő a jelen ÁSZF módosításának hatálybalépését követően továbbra is látogatja a Mercanta web áruházának internetes oldalait és megrendelést ad le, azt a Mercanta jogosult úgy értelmezni, hogy a Megrendelő az ÁSZF módosítását elfogadta.

Pénznem

Termékajánló